Mistä vedenkestävä kullattu koru muodostuu?

Suurin osa Jewelboxin koruista on ruostumatonta terästä ja päällystetty 18 karaatin kullan PVD-pinnoiteella, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Mikä ihmeen PVD-pinnoitus?

PVD (Physical Vapor Deposition) eli fysikaalinen höyrypinnoitus on tekniikka, jonka avulla muodostetaan metallista valmistetun korun pinnalle ohuita kultakerroksia. Prosessi suoritetaan tyhjiötilassa korkeassa lämpötilassa, minkä avulla pinnoite kiinnittyy pohjamateriaalin päälle erityisen tiukasti.

Perinteiseen elektrolyyttiseen kultaukseen verrattuna PVD-pinnoite on paksumpi, sillä on parempi tarttuvuus ja se kestää paremmin kulutusta. Toisin kuin elektrolyyttisessä pinnoituksessa, PVD-menetelmässä ei käytetä kemikaaleja, joten menetelmä on myös ympäristöystävällinen.

Kultapinnoitus - Jewelbox - korujen verkkokauppa

Aito kultaus

Puhdas kulta on 24 karaattia ja väriltään keltaista. Korukäyttöön se soveltuu kuitenkin pehmeytensä takia sellaisenaan huonosti, joten sitä seostetaan muilla metalleilla. Keltakultaa saadaan lisäämällä kultaan hopeaa, kuparia ja sinkkiä parantamaan työstöominasuuksia.

Jewelboxin koruissa käytetään 18 karaatin kultaseosta. Karaattien määrä kertoo kuinka suuri osa kultaseoksesta on puhdasta kultaa.

Ruostumaton teräs

Kulta on tunnetusti kallis materiaali joten kokonaan kullasta valmistetut korut eivät jokaisen budjettiin sovi. Laadusta ei silti tarvitse tinkiä. Ruostumaton teräs ei naarmuunnu helposti ja on nimensä mukaan ruostumatonta, joten se kestää vettä eikä värjää korun käyttäjän ihoa.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut korut ovat hypoallegisia, eli ne sopivat myös hopea-allergikoille. Allergisen reaktion saaminen ruostumattomasta teräksestä on harvinaista, vaikka se sisältääkin pienen määrän nikkeliä.

Yhdessä nämä ominaisuudet takaavat Jewelboxin korujen hyvän laadun ja edullisen hinnan! Selaa kaikkia korujamme tästä.

 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.